מה הולך לקרות ב-2020 ?

מאפליקציות חברתיות ועד בינה מלאכותית 5 מגמות לשנה הקרובה שכל איש שיווק חייב להכיר

עולם העסקים יכול להיות מאוד תחרותי, וכדי להישאר במירוץ אנחנו צריכים להיות עם אצבע על דופק הטכנולוגיה המודרנית ולהכיר את החידושים האחרונים. הנה חמש מגמות ייחודיות שכדאי להתחשב בהן במסגרת האסטרטגיה השיווקית.

  1. העריכו את הדור הצעיר

המבוגרים שבינינו אולי זוכרים חיים ללא אינטרנט, אבל עבור בני נוער – אין מציאות כזאת. כל מה שהם עושים קיים ברשת, וככל שהם גדלים והופכים לכוח צרכני משמעותי, הם מאלצים אותנו כאנשי שיווק ומנהלי מדיה ברשתות החברתיות לשים לב אליהם ולמקד את המאמצים שלנו בצורה נכונה. קחו לדוגמה את TikTok, פלטפורמת וידאו שחוותה צמיחה מטורפת בשנים האחרונות. עם 500 מיליון משתמשים פעילים ברחבי העולם, האפליקציה מדורגת במקום התשיעי בקטגוריית הרשתות החברתיות ומתקרבת לחברותיה: LinkedIn, Twitter, Pinterest, Snapchat,  וכמובן YouTube .

מה לעשות: במידה והמוצר שלכם מדבר לקהל הצעיר, התחילו להסתובב בפלטפורמות הנכונות וצרו תוכן רלוונטי שיכניס אתכם למודעות שלו.

  1. חשבו ירוק בעיקר

יותר ויותר אנשים מאמצים אורח חיים ירוק, שבא לידי ביטוי באופן הרבה יותר רחב מאשר הימנעות מבשר. למשל, אנשים יעדיפו לצרוך מוצרים אורגניים וכאלה שאינם מזהמים את הסביבה, מה שמייצר מצד אחד פוטנציאל עסקי-שיווקי ומצד שני מכריח אותנו להימנע ממהלכים שעלולים להתפרש כפגיעה אקולוגית.

מה עושים? משתדלים להיות רלוונטיים לשיח, לא משנה איזה מוצר אתם מוכרים. תמכו באג'נדות ירוקות, עשו שימוש חכם בניו-מדיה וצרו תוכן שמקדם הסברה ירוקה.

  1. דברו במונחים של AI

תעשיית הבינה המלאכותית ( Artificial Intelligence) ממשיכה לצמוח ותהיה לה השפעה משמעותית על כלכלת העולם בשנים הקרובות. אפילו שימושים קטנים יותר של AI ואלגוריתמים יכולים לשפר את חווית המשתמש כמעט בכל התעשיות. ב-Spotify למשל, משתמשים בבינה מלאכותית  כדי להפוך את חוויית ההאזנה לאישית ע"י יצירת פלייליסט מותאם אישית עבור המשתמשים. מדובר גם על שינוי בשירות הלקוחות – העוזרים הוירטואליים מסוגלים להתמודד עם יותר משימות ולהקל על מסע הלקוח, כאשר הם מנצלים את לימוד המחשב כדי להגיב בצורה טובה יותר ולהתייעל עם הזמן.

מה עושים: משלבים בינה מלאכותית, הופכים ליעילים ומהירים יותר ועומדים בקצב. צ'אטבוט זאת התחלה טובה.

  1. התחברו עם E-commerce

בשנים הקרובות המסחר האלקטרוני העולמי צפוי להזרים כ-5 טריליון דולר, כפי שדווח ע"י אסיסטה. הנתון הזה גורם לקמעונאים רבים להשקיע בחנויות אונליין , ובצדק. נראה כי אין באמת מגבלה לסוג הסחורה שניתן למכור באינטרנט, ואם עושים את זה כמו שצריך – מדובר במכרה זהב של ממש.

מה עושים: דואגים למכור אונליין, פשוט כי הלקוחות יצפו לזה ואנחנו לא רוצים לאכזב אותם או להפסיד את הכסף שלהם. זה הרבה פחות מסובך ממה שזה נשמע.

  1. השקיעו במערכת הסליקה

האם אתם מענקים כיום אפשרות לקבל זיכוי ללא מגע יד אדם? ובכן, הלקוחות שלכם מצפים לזה. הם גם מצפים לאפשרות תשלום מהירה באמצעות הנייד, אבטחה גבוהה וגישה לעסקאות שלהם במהירות ובכל זמן נתון. המבוך הפיננסי הזה נשמע כמו עסק לגדולים בלבד, אבל אם תחשבו על עצמכם – תגלו שמדובר בנושא רגיש ומשמעותי לכולנו, וב-2020 לא סביר שנוכל להתעלם ממנו.

מה עושים: בוחרים מערכת סליקה חכמה, מאובטחת ונוחה שתדבר עם שאר הנכסים הדיגיטליים ותעניק למשתמשים חווית רכישה נוחה, אמינה, מהירה ורלוונטית.

מרגישים מוכנים יותר?

זה נכון, השוק משתנה בקצב מטורף ואיתו האפשרויות והדרכים לשווק את המוצרים שלנו, ולכן חשוב יותר מתמיד להישאר מעודכנים, לדבר עם הלקוחות, להכיר את הציפיות שלהם מאיתנו ולנסות לענות עליהם ככל האפשר, אחרת – הם פשוט ילכו למתחרים.