בעולם הסייבר יש את האנשים שיודעים לתקוף, להגן ואפילו גם וגם. לימודי סייבר ואבטחת מידע יכולים להעניק את הכישורים, היכולות והמיומנויות לעשות זאת. אנשים שיודעים לעשות את תפקידם – גם בצד ההגנתי והן בצד ההתקפי – יכולים לתת ערך רב למערכת האבטחה הארגונית, שהם אמונים לעבוד בה. באופן כללי, לימודים שכאלה אמורים לכלול אף רובד מעשי והן רובד תיאורטי. אנשים שבוחרים להירשם ללימודי אבטחת מידע וסייבר מבינים ברובד המעשי, שעליהם להתמודד בצורה ריאליסטית ככל האפשר, עם מתקפת סייבר. ולנסות להתמודד איתה בכישורים שרכשו. מכללת איקום, המשיקה קורסי סייבר תחת אישור משרד הביטחון, מעניקה כלים ונתיבי לימוד השואפים להכין לתת לתלמיד הכרה עם חלק מהמיומנויות שיצטרך, כדי לעבוד בתחום.
לימודי סייבר ואבטחת מידע – במכללת איקום
יש שיגידו, שישראל נחשבת כמוקד המפיק לוחמי סייבר ואבטחת מידע. ויש שיוסיפו, שישראל היא חלק מהחלוצות בתחום הגנת המידע, כדרך חקיקות ורגולציות כמו גם הקניית משאבים רלוונטיים לפיתוח הנושא. ואילו, יש שיגידו, שאפשר להוסיף עוד מקלות למדורה, ודווקא להכשיר עוד אנשי סייבר. וזאת כי, לכאורה, יש ביקוש. מכללת איקום שואפת להכשיר תלמידים במערך לימודי סייבר ואבטחת מידע כדרך מערכות תרגול, מערכת VOD, ותמיכה מטעם צוות מומחה לנושאים הנלמדים.
לימודי סייבר ואבטחת מידע – השתלבות פוטנציאלית בתעשיית אבטחת המידע
עם השלמת הכשרת לימודי סייבר ואבטחת מידע, תלמידי הקורס יהיו מסוגלים למצוא עבודות בתחום, המערבות את סט הכישורים שלמדו מסך לימודיהם במכללה. בהתאם ליכולתם להיכנס למשרה שכזו. בכך יתאפשר להם להגדיל ולטפח את יכולות מערך האבטחה בארגון שיעבדו. למשרת אבטחת מידע וסייבר שכר התחלתי גבוה שניתן להעלות כבר במהלך החודשים הראשונים בעבודה. השאיפה היא, שעם השלמת הלימודים, התלמידים יחזיקו במיומנויות, שיאפשרו להם לזהות נקודות תורפה במערך האבטחה. ובכך להגן על מערכות המידע הקיימות – בין אם במוסדות, בארגונים ואפילו חברות הייטק.