אנשים רבים בטוחים, כי לעבודה עם בינה מלאכותית תואר מחוייב כדרישת סף. אלא שהם טועים. בעידן המאופיין בהתקדמות טכנולוגית מהירה במיוחד, תואר רשמי, הדורש לימודים ארוכים במיוחד, עלול להפוך את הסטודנט לבעל ידע לא רלוונטי. מתברר, כי תואר אינו הדרך היחידה, לשליטה בבינה המלאכותית, ולמציאת עבודה בתחום.
שפע של משאבי למידה מקוונים
עם ריבוי הפלטפורמות והמשאבים המקוונים, רכישת ידע ומיומנויות ב-AI, הפכה לנגישה ונדרשת יותר מאי פעם. אתרי אינטרנט רבים, קורסים הכי מבוקשים מקוונים במכללת איקום, פורומים וחומרי קוד פתוח, מציעים תוכן באיכות גבוהה, על יסודות בינה מלאכותית, למידת מכונה, ועוד. משאבים אלו מאפשרים לאנשים ללמוד בקצב שלהם, בתנאים ביתיים, תוך עקיפת האילוצים הרגילים.
התפתחות מהירה של הבינה המלאכותית
תחום הבינה המלאכותית מתפתח כל הזמן. טכניקות, אלגוריתמים וכלים חדשים, צצים באופן קבוע. תכניות תואר, עשויות כאמור, לא להדביק את קצב ההתקדמות המהירה הזו. סטודנטים שמורגלים בלמידה עצמית, ופעילים באופן תדיר בקהילות בינה מלאכותית כמו הרשת החברתית של איקום, ומשתתפים בפורומים מקוונים, יכולים להסתגל לשינויים ולהגיב במהירות הנדרשת.

דגש על ניסיון מעשי
מעסיקים בתעשיית הבינה המלאכותית, מעדיפים יותר ויותר כישורים מעשיים וניסיון, על פני השכלה פורמלית. הם מחפשים אנשים שיכולים להפגין את היכולת, להשתמש בבינה מלאכותית, ולספק תוצאות. בניית פרופיל חזק, ותיקי עבודות של בינה מלאכותית, השתתפות ביוזמות בקוד פתוח והפגנת מיומנויות מעשיות, יכולות לגרום לאדם להתבלט, גם ללא תואר אקדמי.
פיתוח מיומנויות רכות
בינה מלאכותית, אינה עוסקת רק ביכולת טכנית. היא דורשת שיתוף פעולה, תקשורת ופתרון בעיות. ניתן לפתח מיומנויות רכות, רק באמצעות התנסות מעשית, התמחויות ועיסוק בפרויקטים בצוות. הפגנת עבודת צוות ויכולות תקשורת חזקות, לצד מומחיות טכנית, תהיה בעלת ערך גבוה פי כמה, מאשר תואר ב-AI.