השנה היא 2023, וישראל היא אחת מהמדינות המובילות בעבודת נשים בהייטק באופן כללי, ובתחום הסייבר בפרט. קורסים ללימוד סייבר הפכו את התחום לנגיש אף יותר, וכיום אין סיבה שלא לנצל את הקרקע הפורייה ולצעוד אל תוך התחום.
מהי לוחמת סייבר?
לוחמת או לחימת סייבר מתייחסת לפעולות הגנה והתקפה שנעשות על רשתות מחשבים, תקשורת ואינטרנט בכדי לפגוע או להגן עליהן. בדומה להגנה פיזית של לוחמות או לוחמים בצבא, גם לוחמת סייבר דורשת אסטרטגייה ארגונית ובקרה רבה על גיוס כח אדם, ועל כן החברות המובילות במשק לא עוצרות בגיוס לתפקידי סייבר גם בעיתות של משברים כלכליים דוגמת אלו שיצרו העלאות הריבית.

האם המקצוע הגון גם כלפי נשים?
התשובה בהחלט חיובית, ובישראל פי כמה. בעוד שתחומים רבים מאופיינים בנוכחות גברית במשרדי החברות, דווקא תחום הסייבר נחשב לתחום נגיש במיוחד ללא תלות במגדר, וזאת עקב סיבה פשוטה – כל מה שמעניין הוא מה היכולות שלך. לא המין, לא תעודות ותארים, אלא נטו היכולת.
עובדה זו באה לידי ביטוי בכמה מסבבי הגיוסים האחרונים שנרשמו במשק, ומשיחות עם צוותי HR מתחדדת תמונה לפיה מקצועות הסייבר פותחים את הדלת לעולם שוויוני יותר בהיבטי הגיוס והקידום למשרות ניהול.
כיצד ניתן לנצל את המצב?
למרות המשברים הכלכליים שמשפיעים רבות על תעשיית ההייטק, ולמרות המחאה והקולות שנשמעים סביבה על התעשייה, בישראל הביקוש לעובדות ועובדי סייבר נשאר יחסית קשיח. כדי לנצל את המצב, מומלץ פשוט להיכנס לתחום ולהתחיל במסע לצבירת ניסיון מקצועי.
עבורנו במכללת איקום, המכללה ללימוד מקצועות ההייטק והדיגיטל מהמובילות בישראל, הדרך מתחילה בלימוד קורסים ללוחמת סייבר. בלימודי סייבר און ליין ניתן לקבל הכשרה ממוקדת ולכן מהירה יותר, ובסופה להיעזר במערך ההשמה ובעובדה שהקורסים מוכרים על ידי משרד הבטחון ועל כן נחשבים מאוד בשוק התעסוקה. לסיכום, פשוט להתחיל.